KRAAK! Au! Lekker!

Selfie Michele en Sederick

De wekker ging om half 7. Ik was meteen wakker. Mijn eerste gedachte: ‘Het is vandaag 174 weken en 3 dagen geleden dat ik ben gestopt met drugs.’ ‘Goedemorgen schat,’ zegt Linda lief. ‘Je krijgt vandaag een platina ster’. Dit is al een week lang mijn beloning voor op tijd naar bed gaan. Een virtuele ster van mijn vrouw. Ja, lach jij maar! Mijn ECHTE beloning moest nog komen. Want elke ochtend doet Linda aan yoga oefeningen. Gelukkig voor mij heb ik dus IEDERE OCHTEND de eer om schuin achter haar EN vanuit het bed haar van achteren te aanschouwen terwijl ze de ‘Zonnegroet’ en andere (voor mij) ingewikkelde oefeningen gracieus afwerkt. Oefeningen waar je minstens 10 keer zo lenig moet zijn als ik ben. Maar haar pyama broek die strak om haar ronde billen heen gespannen blijft… En die ellenlange benen… Wat een voorrecht en een waar genot om naar te kijken!

Sorry guys, ik raak afgeleid…

Maar dan!

Ik til mezelf omhoog om een beter zicht te krijgen van al dat lekkers. ‘AU!’ M’n rug gaat voor de zoveelste keer in ‘protest modus’.

En dan weet ik het weer: Vandaag is de dag! De dag dat ik dit ga fixen. Tenminste: Michele gaat het fixen. Want ik heb chronische rugpijn. Sinds ik thuis ben gekomen van Roy Tweeboom zijn viering van het 10-jarig jubileum van Plaza Danza is mijn rug niet meer de oude geweest.

Nee Michele, geen grapjes meer over mijn leeftijd 😂

Trouwens, van harte gefeliciteerd met je verjaardag Roy!

Maar goed. Het slechtste wat er met een danser kan gebeuren is dat zijn of haar lichaam het niet meer naar behoren doet. Af en toe pijn aan mijn knieën? Dat kan ik best hebben. Maar deze rugpijn? En al 2 weken lang? Nee. Maar ik kan niet tegen massages. Echt niet! Ik wil ze wel GEVEN, maar mijn spieren gaan meteen kietelen als iemand maar 1 vinger tussen 2 spierbundels steekt. Dus nee. Aan mijn lijf geen polonaise! Maar er MOEST iets aan mijn rug gedaan worden!

Maandagavond heb ik zoals gewoonlijk salsa danslessen gegeven voor Latin Club Fiesta in Fokker. Maar dit was de 2de maandag met rugpijn. Niet leuk. 1 van mijn cursisten genaamd Michele is aanstaande zaterdag (morgen) jarig en viert haar verjaardag tijdens de Fiesta Deluxe party. Ze was blij dat ze dan geen ‘Salsa Gangbang’ zou krijgen. Dus heb ik gedaan wat elk zichzelf respecterende salsa dansdocent zou doen: we hebben het haar gewoon op die maandagavond gegeven! Michelle was ‘not amused’. En ze zwoer dat ze mij terug ging pakken. Door mijn rugpijn ben ik haar belofte snel vergeten. Ik weet dat ze manueel therapeut is (in de volksmond een ‘kraker’) en heb haar daarom gevraagd of ze mijn rug wilde behandelen. Dat wilde ze wel heel graag!

Pas op dinsdag ging bij mij een lichtje branden dat dit misschien haar ‘payback’ zou zijn voor mijn geintje. En vandaag (vrijdag) was het dus zover…

Michele ontving me lachend aan bij de receptie van 201 Fysiosport. En ik? Ik lachte als een boer met kiespijn!

Ik ga niet liegen. Die vingers tussen mijn spieren – vooral mijn onderrug spieren – waren ‘killing’! Maar het masseren zelf viel best mee. En ik had niet verwacht dat ze me zou gaan kraken. Randolph had me al verteld dat je na het ‘krak krak krak’ je je weer kiplekker voelt. Ik kon me daar NIETS bij voorstellen. Dus moest ik op m’n rug met m’n armen gekruist, m’n handen op mijn schouders (‘Cross Hands!’) en met m’n benen in ‘flamingo’ positie liggen. Opzij draaien. Zij met een vuist onder mijn rug: ‘Inademen.. en uitademen’ Krak! kr kra krak! En toen moest ik de andere kant omdraaien. ‘Ik kan zien dat je een danser bent, want je weet precies hoe je je benen moet leggen. Meestal moet ik dat weer uitleggen’, zei ze glimlachend. En ondertusse dacht ik: ‘Maar dit is minder erg dan die vingers tussen m’n spieren’.

Toen ik na een kleine half uur weer opstond voelde het net alsof ik heel erg lang met een zwaar gewicht had rondgelopen en deze ineens op de grond liet vallen. Ik kon mijn rug weer bewegen! En zonder pijn! Even mijn torso rondgedraaid en rek en strek oefeningen gedaan. Moeiteloos! In de gym sprong ik naar een high bar en heb mezelf 4 keer opgetrokken. Makkelijk!

Nu zijn vooral mijn schouderspieren een beetje beurs, maar voor de rest gaat het uitstekend! Dit kan ik dus ALLE dansers aanraden. Ook als je niet tegen het gekietel tussen je spieren kan! Nu ben ik helemaal klaar voor de danslessen van vanavond. En natuurlijk ben ik meer dan klaar voor de workshop van African Jet aan het begin van de Fiesta Deluxe party van morgen. Misschien kunnen we samen de stunt van 6 jaar geleden herhalen. Dit is wat we toen hebben gedaan aan het eind van hun workshop.

 

En als je Michele dan ziet, feliciteer haar met haar verjaardag. Of beter nog: vraag haar om een dansje 🙂

Geef een antwoord