Go the Musicality Distance

“Het grootste geheim van gevorderde salsa dansers is hun liefde voor de slow.” Dat heb ik gisteravond tegen mijn salsa cursisten van de Improvers groep van 21.00 uur gezegd. “Chanty en ik hebben gezien dat een aantal van jullie nog steeds moeite heeft om de slow te houden. En daar heb ik de perfecte oplossing voor.” Ik liep rustig naar de DJ booth, mijn assistente Chanty met opgetrokken wenkbrauwen achterlatend. “Ik ben benieuwd waar je nu mee aankomt. Ik weet het echt niet!”, zei ze tegen de rest. De blikken bij het horen van de eerste muzieknoten.. Priceless!

Vlak voor dat ‘incident’ had ik ze de basisprincipes van de ‘Shines Kit’ die de internationale salsa dansdocent Paul Baarn heeft bedacht haarfijn uitgelegd. We hebben met de ‘Core Basic’ (= de basisstap, maar alleen op de 1, 3 , 5 en de 7de tel van de muziek stappend) geshined op salsa, op R Kelly z’n ‘Bump ‘n Grind’ en op reggaeton muziek. Maar tijdens de samendans ronde zagen Chanty en ik dat er nog steeds problemen waren met de slow.

Go The Distance!

Het nummer ‘No Importa La Distancia’ gaat over doorzettingsvermogen tonen en lef hebben om je doelen te bereiken. De cursisten hebben het hele nummer in gesloten danshouding (zonder 1 enkel draai) geleerd om te genieten van de slow.  Z hebben op 1 plek staan dansen. En ze hebben hun lichamen en gewicht soepel en in een constante flow van de 1ste naar de 5de tel en terug verplaatst . Ze mochten niet stoppen met bewegen! En zelfs tijdens de vertragingen in het nummer werd soepel doorgedanst!  En dat deden we terwijl Randolph en Cinnamon in de benedenzaal van Fokker de semi advanced salsa cursisten van Latin Club Fiesta een uur en een kwartier lang trakteerden op slow jams.

That’s how we roll at www.latinclubfiesta.nl 🙂

A.s donderdagavond viert Sabine haar verjaardagsfeest in Kokonoches vanaf 22.30 uur. Cadeautje = Taart! Entree = GRATIS! 🙂 En aanstaande zaterdag is er weer een nieuwe editie van de Fiesta Deluxe afro latin feest in Fokker Party Center @ Hoofddorp. Kom je ?

Heb jij ook leuke ervaringen of anekdotes met Musicality meegemaakt tijdens je eigen danslessen? En heb je leuke tips? Schroom dan niet en laat het ons weten! 🙂

 

 

Geef een antwoord