Echte geheimen van Jay van Club Mystique

Jay & Marian

Ik wilde dus al heel lang een interview doen met Jay en Marian. Ze zijn zowel de eigenaren van salsa dansschool Salsa4Fun (de grootste salsa dansschool van Amsterdam & omstreken) en van Club Mystique. Maar het wilde niet echt lukken. Dus… dan doe ik het maar op deze manier: door een aantal geheimen van Jay en Marian aan jullie te onthullen! 

Geheim 1: Jay is 50 jaar geworden! Van harte gefeliciteerd Jay 🙂

Geheim 2: Club Mystique heeft altijd beveiliging. Iedereen wordt gescreend zodat er voornamelijk dansers binnenkomen tijdens hun afro latin dansfeesten. Daardoor is de lekker ontspannen in deze supermooie locatie met 2 zalen. In de kleine zaal draait voornamelijk DJ Jarzinho uitstekende bachata klanken afgewisseld met sensuele kizomba tunes. Maar het echte ‘geheim’: de cocktails!!! 

Geheim 3: Club Mystique was een bouwval toen Jay en Marian het hebben gekocht. De dansvloer is gebouwd uit latten van een basketbalvloer die ze 1 voor 1 hebben losgehaald en weer in elkaar hebben gezet.

Geheim 4: Het is algemeen bekend dat Club Mystique afro latin dansfeesten organiseert met de beste DJ’s (o.a. de internationale DJ Willy) en live bands. Maar wisten jullie dat zij ook regelmatig live optredens hebben van grote (inter)nationale artiesten met andere muziekstijlen? Zie hier een live optreden van Rolf Sanchez samen met Glennis Grace in Club Mystique.

Geheim 5: Jay z’n ‘partner in crime’ Marian Panadera is ooit begonnen als assistente van La Pachanga Amsterdam, waar ik ook werkte. Zij heeft toen de dansschool helpen groeien tot de grootste salsa dansschool van Amsterdam in de eerste helft van de jaren ’00.

Marian Panadera
Marian Panadera and Sederick Blommestijn-Short giving a salsa workshop for salsa school ‘La Pachanga’ in 2001

 

Geheim 6: Marian is ook onlangs jarig geweest. Dus: Van harte gefeliciteerd Marian!

Geheim 7: Hun hondje Quinto is ook jarig. Van harte gefeliciteerd aan beide ‘ouders’ 🙂

Geheim 8 (de grootste): Jay heeft ooit een salsa danscursus bij mij gevolgd in 2001. Dat was bij salsa dansschool ‘Salsa+’ in Amsterdam. We gaven toen danslessen in de latin club ‘Fuego’ op de Albert Cuypstraat. De studenten showteam ‘Grupo Mezclao’ was opgericht om onze gevorderde cursisten een kans te geven om op te treden met wat ze die dansseizoen in 10 danslessen hadden geleerd. In 2 weken tijd hebben we bij Jay thuis geoefend. De kleding van de heren was ook zijn idee.

En nu stel ik jullie voor aan (v.r.n.l.): Zarayda Groenhart (ja, de presentatrice), Sederick (schrijver van dit artikel, docent & co-choreograaf), Ilais, Jay Kersten (mede eigenaar van Salsa4Fun & Club Mystique Amsterdam),  Martina (docente & choreograaf) en Alex… 

GRUPO MEZCLAO 2001!

 

 

 

Geef een antwoord