Mijn Mooiste Danservaring!

Het zilte water droop van me af terwijl ik rustig naar de barbecue stand liep. Duikbril met snorkel losjes in mijn rechterhand.  De tonen van een lekkere bachata nummer galmden over de azuurblauwe water richting  de hagelwitte strand waar ik met mijn blote voeten op liep. Een steeds luider wordende geklets met af en toe lachbuien, en de heerlijke geur van gebraden vlees, brachten mij terug naar de harde werkelijkheid: het was mijn laatste dag in Dans Paradijs.

Pas op dat moment besefte ik dat 11 september 2016 mijn mooiste dag was als Afro Latin dansdocent.

Die ochtend is de crew van het 6de Cadushy Bonaire International Dance Festival samen met de cursisten en andere mensen met een boot van Bonaire naar Klein Bonaire vertrokken. Op de planning stond een workshop Dips & Tricks voor salsa, bachata & kizomba dansen, van 13.00 t/m 15.00 uur. De docenten: Cinnamon van den Aakster samen met Sederick Short. Dit was de laatste workshop van het festival. Daarna: afterparty bij Coco Beach. Juni Sambo – de organisator van het festival samen met zijn Monique – zei dat hij een verassing voor mij in petto had op Klein Bonaire. “Alweer een verassing? Wat dan?” Maar hij wilde niks vertellen.  Ik had al ‘Bonaire Klompen’ van hem gekregen, dus ik had geen idee wat hij dit keer uit zijn mouw ging schudden. Onderweg genoten we van een paar vliegende vissen…

De barbecue stand werd opgezet. Wij kregen waardevolle informatie over deze mooie onbewoonde & ongerepte nestplaats voor zeeschippadden. Er werd ons op het hart gedrukt wat te doen – en vooral wat niet te doen – met afval. En toen konden we beginnen. Maar het viel mij al lang op dat we geen geluidsboxen hadden! Juni zei: “Een goede vriend van mij heeft een boot. Ik heb met hem afgesproken dat hij speakers meeneemt. Op een gegeven moment kwam er een jacht aanmeren… met de speakers erop. Ik mocht mijn muziek draaien vanuit die speakers. “OK, maar hoe krijgen ze die speakers hier op het strand?” “Niet.” antwoordde Juni met een glimlach. “De speakers blijven daar. Ze hebben Bluetooth verbinding. En jij gaat vanaf hier muziek voor ons draaien.”

En zo was ik dus urenlang via mijn telefoon aan het DJ-en voor de hele kust van Klein Bonaire!

Andere hoogtepunten:

  • De workshop. Zowel de cursisten als de deelnemende docenten waren bloed fanatiek, en er werd veel gelachen.
  • Snorkelen in de mooiste wateren van de Caribische Zee samen met o.a. Janice & Oslin (La Pachanga Aruba), Kurt Alexander en de Soul Flow crew uit Curacao!
  • Het zien van alle dames die met de hoogzwangere Cristel verderop vertrokken voor een speciale baby shower ritueel.
  • De baby shower met de hele groep.
  • Reggaeton dansen op de jacht alsof ik in een videoclip zat. 

Het Allermooiste Moment

1 van de vrouwelijke cursisten heeft mij apart genomen om me iets te vertellen. Bleek dat ze ongeveer anderhalf jaar daarvoor een vreselijke auto ongeluk heeft gehad. Als gevolg daarvan had ze haar ruggengraat beschadigd. Ze dacht dat ze nooit meer zou dansen. Maar na een zeer intensieve revalidatie durfde  ze weer te dansen, maar met veel angst. Door de workshop die Cinnamon en ik hadden gegeven – en door mijn peptalk – heeft ze het weer aangedurfd met als resultaat dat ze de Dips & Tricks goed heeft uitgevoerd. Ze dacht niet dat zij het in zich had. En toen viel ze huilend van geluk in mijn armen…   

Geniet van deze video compilatie die ik heb gemaakt van de CBIDF 2016.

P.S.: Juni Sambo is de eigenaar van Club Fiera Bonaire. Hij heeft Geno en Steffie van Bachata Passion uitgenodigd voor (sensual) bachata workshops en hun spectaculaire show tijdens de 7de editie van het Bonaire Dance Festival, gehouden van 4 t/m 12 september 2017.

Boek nu jouw reis naar de grootste Festival in de Caribbean voor maar € 1249, (vlucht, verblijf en het hele programma van het festival).

Voor alle informatie, mail naar: bonairedancefestival@gmail.com

Geef een antwoord